Social Nerwork

Av. de Gràcia, 50. 08172 Sant Cugat del Vallès. info@escoladart.com | T (+34) 93 674 13 10
PATRONAT MUNICIPAL D´EDUCACIÓ
Av. de Gràcia, 50. 08172 Sant Cugat del Vallès. info@escoladart.com | T (+34) 93 674 13 10
PATRONAT MUNICIPAL D´EDUCACIÓ

III Jornada d’Art i Disseny 2016: de l’escola a l’empresa

El Departament d’Ensenyament desitja fomentar la col·laboració entre el món empresarial i les escoles d’arts plàstiques i disseny de Catalunya amb l’objectiu d’establir un diàleg que consolidi les relacions que, des de sempre, han mantingut les organitzacions empresarials i les institucions educatives. Alhora, vol destacar el com- promís que aquestes adquireixen en garantir una formació artística de qualitat i en donar respostes integrals al món empresarial.


En el marc de col·laboració abans esmentat, el Departament d’Ensenyament organitza la III Jornada Art i Disseny: de l’escola a l’empresa, tant per consolidar el diàleg entre les empreses compromeses en el procés formatiu dels nostres joves com per mostrar els millors projectes finals dels alumnes dels cicles formatius de grau mitjà i superior de totes les escoles d’arts plàstiques i disseny de Catalunya.


La societat actual, immersa en un procés de canvis constants, necessita justament d’espais de reflexió i de debat com els que ens ofereix aquesta Jornada, per tal de millorar i incloure experiències i suggeriments que ens permetin fer front als desafiaments del futur immediat i difondre l’important paper del disseny en majúscules dins del lideratge de Catalunya en aquest àmbit.


Per tot això, aquesta Jornada ens brinda, ben segur, l’oportunitat d’intercanviar propostes i plantejaments de futur al voltant d’uns projectes realitzats amb il·lusió, professionalitat, excel·lència i qualitat.


Descarrega't el programa de la Jornada aquí.

Més informació: blocs.xtec.cat/jornadaapd201516
 • Data de realització: 5 de maig de 2016
 • Lloc: Auditori AXA, L’Illa Diagonal (Barcelona)
 • Inscripció: 11 a 28 d’abril de 2016
 • Confirmació de les inscripcions: 2 de maig de 2016 #jornadaapd

 • Projectes integrats / Obra final de l'Escola presentades


  L'alumne de Gràfica Interactiva Santiago Piñuelo Herraiz ha estat un dels 21 seleccionats d'entre els 104 participants i serà un dels 11 projectes presentats en directe.


  Nom de l’obra final: Ediplant
  Nom de l’autor/a: Santiago Piñuelo Herraiz
  Escola: Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat
  Cicle: Grau Superior en Gràfica Interactiva
  Àmbit professional /sector: Fotografia i audiovisual
  Descripció

  Ediplant vol crear consciència amb el medi ambient i que tots aquells usuaris als quals va dirigit, coneguin l'important que és la flora no només per a nosaltres, sinó per a tots els éssers vius que acull la Terra. Amb aquest projecte, no només pretenc crear consciencia mediambiental sinó que a més podran divertir-se, aprendre i compartir un valuosíssim temps en família.


  Aquest objectiu es durà a terme mitjançant un videojoc. Una mascota virtual la qual permetrà a l'usuari viatjar al voltant del món, conèixer països, ciutats i la flora que aquestes destinacions alberguen. Aquesta mascota s'encarregarà de guiar, explicar i tutoritzar l'usuari alhora que fa que es diverteixin. A més, complerts certs objectius, l'usuari podrà imprimir la seva planta a 3D.


  Gràcies a aquest videojoc, els petits de la casa comprendran que han de coexistir amb la natura i que tots dos són igual d'importants. A més comprendran l'important que és el respecte cap a tot el que els envolta. Perquè ningú estarà aquí per sempre i tots tenim el mateix dret a gaudir del planeta.

  Aspectes a destacar
 • Videojoc lúdic i educatiu en forma de mascota virtual
 • Aprenentatge geogràfic, cultural i sobre fauna i flora d’ aquests llocs.
 • Sensibilització mediambiental
 • Fomentar temps familiar entre pares i fills
 • Integració tecnologia d’ impressió 3D
 • Possibilitat d’ integració de tecnologia de realitat aumentada
 • Disponibilitat per a sistemes Android i Apple
 • Movie

  Santi_imatges

  Descarrega't el Roll-up aquí

  Art_i_Disseny_2016_EADSC_01 Art_i_Disseny_2016_EADSC_02 Art_i_Disseny_2016_EADSC_03

  Nom de l’obra final: El jardín astronómico
  Nom de l’autor/a: Irene Restoy Jurado
  Escola: Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat
  Cicle: Grau Superior en Il·lustració
  Àmbit professional /sector: Disseny editorial i il·lustració
  Descripció

  El projecte consisteix en un còmic independent realitzat a partir d'una història de ficció pròpia, consta de trenta-dues pàgines.


  La història està ambientada a la Prússia Oriental (actualment Polònia) a l'any 1938, l'any anterior al començament de la Segona Guerra Mundial, ens parla d'un misteriós "jardí astronòmic" on els dos protagonistes, d'onze anys, es coneixen i desenvolupen una història d'amistat plena de descobriments dramàtics i sorprenents. El tema central del projecte és l'extraordinari rellotge de Praga, un dels millors rellotges astrològics del món.

  Aspectes a destacar
 • La intenció principal del treball és captar l'atenció dels lectors amb una història fantàstica que doni peu a reflexionar sobre la guerra des de la perspectiva innocent d'uns nens, els quals desconeixen tot el tema polític que hi ha al seu voltant i són sorpresos davant el primer atemptat, refugiant-se instintivament.
 • La innovació del projecte és que els esdeveniments que es desenvolupen dins el còmic no tenen com a eix principal la guerra, el centre d'interès és el relat d'amistat i d'aventures dels dos protagonistes, i és través d'aquest aspecte emocional i fantàstic que els lectors entren en la complexitat del relat.
 • Les aportacions al món de editorial, concretament al sector de la narrativa i la novel la gràfica, són la tècnica, que barreja la il lustració manual i digital, i l'estètica, fresca i simplificada amb un ús especial del color.
 • El projecte s'adreça a un target bastant ampli, el poden llegir nens a partir de 7 anys, joves i adults. Principalment es destina a un públic jove, acostumat a llegir novel les gràfiques, còmics juvenils, i amb cert interès per l’art, la il·lustració actual, la cultura i la història.
 • Movie

  Descarrega't el PDF per visualitzar més imatges del Projecte clicant sobre la imatge de baix
  Irene_imatges

  Descarrega't el Roll-up aquí


  Nom de l’obra final: Eugenesia
  Nom de l’autor/a: Carol Sánchez González
  Escola: Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat
  Cicle: Grado superior de Animación audiovisual
  Àmbit professional /sector: Fotografia y audiovisual
  Descripció

  Eugenesia es un cortometraje de cinco minutos de animación 2D, que explica la historia de la eugenesia moderna desde sus inicios hasta mediados del siglo XX, creando un paralelismo con los alimentos transgénicos.


  El protagonista adquiere el papel de cada uno de los cuatro personajes históricos que forman parte del desarrollo de esta, (Thomas Malthus, Charles Darwin, Francis Galton y Adolf Hitler).

  Aspectes a destacar
 • Se trata de un proyecto basado en la crítica a los alimentos transgénicos así como la explicación de la historia de la eugenesia.
 • Acorde con el tema propuesto por la escuela para la elaboración del proyecto “el jardín”, decidí realizar un proyecto mediante el cual pudiera crear una metáfora entre el jardín y su propietario y la sociedad y un tirano, algo a lo que hemos estado expuestos durante siglos. El jardín adquiriría el papel de la sociedad que es manipulada al antojo del propietario.
 • Cabe destacar que es un cortometraje a modo de llamada de atención en contra de la eugenesia indirecta que está en pleno desarrollo actualmente por medio de los alimentos transgénicos, ya que no solo nos perjudican a la hora de su ingesta, si no por el contacto con los pesticidas y herbicidas que se les adhieren.
 • Movie
  Vídeo

  Carol_imatges

  Descarrega't el Roll-up aquí


  Nom de l’obra final: Diari de Sant Cugat
  Nom de l’autor/a: Bereket Marfull Pellicer
  Escola: Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat
  Cicle: Grau Mitjà Assistent al Producte Gràfic Imprès
  Àmbit professional /sector: Disseny editorial i il·lustració
  Descripció

  L’Obra Final parteix d’un encàrrec professional, provinent d’una empresa editorial real (Premsa Local Sant Cugat S.L.) i es demana la reproducció d’un exemplar del Diari de Sant Cugat. Hi ha una part del treball que és més tècnica i mecànica, com es correspon al perfil d’un art finalista, i una part del projecte on es demana un esforç creatiu, de raonament i d’utilització del coneixements adquirits durant el cicle.


  L’objectiu principal de l’Obra és maquetar part del diari de Sant Cugat de forma fidel i rigorosa.


  Per poder reproduir el diari, el primer pas és estudiar un exemplar i deduir-ne la retícula base, les famílies tipogràfiques, les jerarquies, els cossos, interlineats, etc. Per obtenir les galerades s’ha d’escanejar el text, convertir (OCR) i corregir.


  Per escanejar les imatges s’han d’utilitzat els paràmetres adients (destramar-les i mantenint els colors) per manipular-les el mínim possible. Després de calibrada la pantalla s’han de retocar amb Photoshop tenint en compte el perfil de color.


  Els elements vectorials es realitzen amb Adobe illustrator amb la màxima fidelitat possible, també cal ser molt precís amb la obtenció de la gama de colors.


  Posteriorment s'organitzen tots els elements mitjançant Adobe inDesign, que és el programa òptim per a la maquetació i preimpressió i, per acabar el projecte es realitza la impressió i la post-impressió, que inclou la manipulació dels elements i la realització d’una maqueta a escala, juntament amb els encartats.

  Aspectes a destacar
 • Dins el treball hi ha una part on s’aplica la pròpia creativitat, es tracta de realitzar dues pàgines dobles i altres suports (cartell i tríptic) que s’encarten en el Diari.
 • Les pàgines creatives consisteixen en un reportatge sobre el treball de Pere Formiguera, un article sobre el Diari de Sant Cugat i elements publicitaris de la festa major.

 • Bereket_imatges

  Descarrega't el Roll-up aquí


  Nom de l’obra final: Singulär, Biergarten
  Nom de l’autor/a: Anna Orpí Pérez
  Escola: Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat
  Cicle: Grau Superior en Gràfica Impresa
  Àmbit professional /sector: Disseny gràfic publicitari / Restauració
  Descripció

  Biergarten són les típiques terrasses de Baviera on es serveix cervesa com a producte principal. El meu interès a l’hora de crear aquest projecte, parteix de la següent qüestió: És possible traslladar aquest concepte tant arrelat a terres alemanyes, a una cultura com la nostra? Jo crec que sí. Per tant, el meu objectiu és transportar aquest tipus de local a Catalunya, tot fusionant ambdues cultures, sempre respectant i mantenint la tradició, l’essència i la procedència dels aliments. És a dir, crear un lloc de reunió a l’aire lliure sota l’ombra d’un arbre, normalment un castanyer, ja que a Baviera és un dels arbres més representatius d’aquest tipus d’establiment, on poder degustar les millors cerveses del mercat mentre es gaudeix de plats de gastronomia alemanya i catalana. Per a dur a terme el projecte he creat i dissenyat els següents elements:


  Branding

  Naming. Marca del Biergarten. Marca de cervesa. Manual corporatiu d’ambdues marques.


  Aplicacions gràfiques

  Targetes de visita. Carta del Biergarten .Carta de cerveses. Estalvis. Papereria. Ampolla de cervesa. Tiradors de cervesa .Copes de cervesa. 2 Packaging diferents per a la cervesa Campanya publicitària d’inauguració (premsa i exterior). Disseny de pàgina web.

  Aspectes a destacar
 • Cal esmentar que, a diferència dels Biergarten originals, Singulär ofereix un servei de qualitat a l’alçada d’un restaurant gastronòmic. Les elaboracions són més complexes oferint sensacions inesperades als clients. Un dels afegits és l’elaboració d’una marca de cervesa pròpia, dissenyada especialment i de consum exclusiu en aquest Biergarten. Parlant d’una possible comercialització, gaudim d’un mercat sense competència directa en el sector, on l’única amenaça a Barcelona seria el Biergarten del Hotel Princesa Sofia, i aquest, però, no és problema, ja que el públic potencial de Singulär seria completament diferent. A més, un dels punts a favor és el gran reconeixement mundial que té Catalunya en el món de la gastronomia.
 • Movie

  Anna_imatges

  Descarrega't el Roll-up aquí

  Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes, fes clic a l'enllaç per a més informació.

  ACEPTAR
  Aviso de cookies