Social Nerwork

Av. de Gràcia, 50. 08172 Sant Cugat del Vallès. info@escoladart.com | T (+34) 93 674 13 10
PATRONAT MUNICIPAL D´EDUCACIÓ
Av. de Gràcia, 50. 08172 Sant Cugat del Vallès. info@escoladart.com | T (+34) 93 674 13 10
PATRONAT MUNICIPAL D´EDUCACIÓ

El Mural a Pla Narbona

Celebració de l'obra de Josep Pla-Narbona (Barcelona 1928 - La Floresta 2020) és el títol del mural que la Claudia González i el Kilian Domínguez de 2n curs d'Il·lustració van pintar el passat mes de juliol al mur lateral de la Casa de Cultura de Sant Cugat. La proposta s'emmarca dins el programa d'activitats previstes en homenatge a Josep Pla-Narbona: dissenyador publicitari, artista plàstic i dibuixant de vàlua internacional i referent dels artistes del nostre país. La seva creació té la voluntat de difondre l'obra de Josep Pla-Narbona entre els joves i la ciutadania en general.


Es va plantejar com un projecte per apropar aquesta figura del món del disseny gràfic, el gravat i les arts plàstiques a l'alumnat, consultant els seus catàlegs i visitant la casa i estudi de l'artista gràcies a la generositat de la seva vídua Maria León. L'alumnat de 2n curs del CFGS d'Il·lustració va desenvolupar la seva proposta mural d'octubre a desembre i al gener del 2023 es van presentar 15 treballs davant una comissió formada per la Maria León, un professor de l’EAD, Guillermo Grasso, i la tutora del projecte, Eva Virgili. Van quedar tres propostes finalistes, i finalment, en vam escollir una.


El projecte seleccionat, així com els altres, beuen de l'estil i el repertori gràfico-pictòric de Pla-Narbona, i en fan una composició lliure que recorda el seu estil i formes. L'autora de la proposta seleccionada és la Claudia González, que va treballar més de 15 dies els 76 m² que té el mur. Aquest mes de setembre hem afegit el text “Celebració de l'obra de Josep Pla-Narbona (Barcelona 1928 - La Floresta 2020)” i les signatures. Per la importància de la figura, fill predilecte de la ciutat i gran artista, per l'ambiciosa feina que han desenvolupat els alumnes de l'escola i també pel lloc central que ocupa la intervenció mural, la Casa de Cultura.


El passat 17 d’octubre es va inaugurar l’obra en un acte conduït per la directora de l’escola, Eva Virgili, i que va aplegar la vídua de l’artista, Maria León, els autors del mural, Claudia González i Kilian Domínguez, l’alcalde Josep Maria Vallès, així com diferents autoritats del govern local i una part de l’alumnat i professorat de l’EAD.


Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes, fes clic a l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies