Social Nerwork

Av. de Gràcia, 50. 08172 Sant Cugat del Vallès. info@escoladart.com | T (+34) 93 674 13 10
PATRONAT MUNICIPAL D´EDUCACIÓ
Av. de Gràcia, 50. 08172 Sant Cugat del Vallès. info@escoladart.com | T (+34) 93 674 13 10
PATRONAT MUNICIPAL D´EDUCACIÓ

Quina festa!

Divendres 10 de desembre va ser un dia especial per als qui formem o hem format part de l’EAD en aquests 40 anys de vida. Tot i que l’embrió de l’escola es remunta a inici dels anys setanta, no serà fins al curs 1979-1980 que s’aproven els estatuts del Patronat Municipal d’Educació per tal de donar estructura legal a l’escola. A partir del 1984 comencen a impartir-se els cursos comuns dels estudis reglats d’Arts Aplicades i Oficis Artístics. Poc després el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·lustració, essent pionera en l’aplicació dels cicles experimentals d’Arts plàstiques i Disseny que substituiran els plans d’ensenyaments artístics que existien des de 1962. 

Amb la direcció de Joan Tortosa (1985-1994) es convoquen places per a professorat especialista de les àrees de fotografia, pintura, dibuix, il·lustració i disseny, s’amplia l’oferta formativa i el nombre d’alumnes.  L’escola, ubicada en una planta de la Casa de Cultura es trasllada a l’actual ubicació compartint el recinte de la Casa Mònaco amb Serveis Socials de l’Ajuntament. 

A partir del 1997, sota la direcció de l’Artur Margalef, s’amplia l’oferta de Cicles Formatius i els dos models d’ensenyaments, reglats i no reglats. Aquests conviuen fins que el Projecte Educatiu de Centre del 2012 elaborat per la direcció a petició del Departament d’Educació, obliga a reflexionar sobre el futur de l’escola i la seva funció de servei públic orientada a la formació dels joves. 

Sota la direcció del Ramon Tubau i després de  la Cristina Subirats, l’oferta de l’escola en cicles formatius creix donant resposta a la demanda. Els tallers lliures d’art marxen de la seu de l’escola per ubicar-se a la Casa Aymat i el Centre d’Art Maristany. A partir d’aquell moment, l’escola s’organitza exclusivament entorn els cicles formatius de grau mitjà, en horari de matins, i els cicles de grau superior, en horari de tardes. 

El 2014 hi ha un canvi legislatiu, de la LOGSE a la LOE, i l’EAD passa a impartir els cinc cicles formatius que actualment té: CFGM APGI, CFGS Il·lustració, Animació, Gràfica interactiva i Gràfica impresa. A més a més, aconseguim la Carta Eche per poder realitzar mobilitats internacionals dins el programa europeu Erasmus.

Aquests són, a grans trets, els canvis més significatius del nostre centre, d’ençà que és una escola municipal. 

En tants anys han estat molts els docents, alumnes, conserges, treballadors/es de l’escola i del Patronat que han fet créixer el nostre centre. Divendres vam voler convidar-ne una bona colla i ens va fer molta il·lusió poder-nos retrobar i fer-ne una festa.

Tant al matí com a la tarda hi va haver tallers i taules rodones amb exalumnes i exdocents de l’escola que van funcionar molt bé. Els alumnes de grau mitjà van dur a terme una pintura mural al pati del carrer Pahissa creat i dirigit per l’exalumna Mónica Romero que s’anirà acabant al llarg del curs. L’escola s’ha guarnit amb exposicions a les parets i les vitrines. I l’exposició dels autoretrats de l’alumnat ha estat molt participativa i amb resultats tant diferents com originals!

Vam estar contents que ens acompanyessin les autoritats municipals, l’Alcaldessa Mireia Ingla i regidors/es de diferents partits del govern i de l’oposició. Així com l’Agustí Hurtado, president de la Coordinadora d’Escoles d’Art i Disseny de Catalunya i els exdirectors Artur Margalef i Ramon Tubau.

Hi va haver temps per recordar, per projectar un Mapping commemoratiu dels 40 anys, per brindar i per ballar amb els grups musicals Los Mocasines i Andrea Pachà 🙂

Aquí us hem posat unes quantes imatges del dia i el Mapping (visible al Vimeo i aquí, dilluns 20).

Gràcies a tots i totes per la vostra participació!

 

Per visualitzar les imatges de la festa, feu clic aquí o a la imatge de sota.

EAD Sant Cugat - MyAlbum

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes, fes clic a l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies