Social Nerwork

Av. de Gràcia, 50. 08172 Sant Cugat del Vallès. info@escoladart.com | T (+34) 93 674 13 10
PATRONAT MUNICIPAL D´EDUCACIÓ
Av. de Gràcia, 50. 08172 Sant Cugat del Vallès. info@escoladart.com | T (+34) 93 674 13 10
PATRONAT MUNICIPAL D´EDUCACIÓ

RE:co! Where are we going? arriba al final.

El març del 2022 vam engegar un projecte nou que preveu la cooperació entre tres centres d'educació i formació professional de Polònia i Catalunya. L'escola polonesa Reymont, líder del projecte, és una escola que ofereix formació professional en l'àmbit del disseny de moda, perruqueria i disseny gràfic. Després de la visita de dos professors de l'EAD a Polònia el maig de 2021, va sorgir la idea d'un projecte en comú. Com que l'EAD imparteix classes de comunicació gràfica i audiovisual vam proposar que l'INS Terrassa, on s’ofereix formació professional en els àmbits de la imatge personal, en formés part. Un equip de professors i alumnat de l’escola de disseny Reymont de Czeshotchowa, l’INS Terrassa i l’EAD Sant Cugat han realitzat aquest projecte al llarg de dos cursos, finançat amb forn europeus dins el marc del programa Erasmus+ KA2-VET.


Aquesta col·laboració que ens ha portat a viatjar a Polònia i a bastir un projecte molt lluït: una desfilada de moda sobre l’ecologia i la sostenibilitat al nostre planeta, un avís per a navegants, una presa de consciència sobre l’emergència climàtica i el malbaratament, una peça artística que fa pensar i mirar lluny.


L'objectiu general del projecte és potenciar les habilitats i competències professionals dels estudiants mitjançant l'elaboració de la col·lecció de moda que s’ha presentat el 17 de novembre de 2023 a Czestochowa, Polònia. S’han dut a terme activitats complementàries que han enriquit l'experiència i han permès que el màxim nombre d'alumnes hi hagi pogut participar. El projecte s'implementa en el marc d'accions pel medi ambient i el clima i activitats per a la transformació digital de l'Erasmus+.


Al novembre del 2023, quinze estudiants de l’escola Reymont i el seu professorat ens van visitar al llarg d’una setmana, i ara ens ha tocat a nosaltres, INS Terrassa i EAD, viatjar a Polònia i conviure amb els estudiants de l’escola Reymont. Ha estat una experiència molt enriquidora, conèixer de prop l’escola Reymont i la ciutat de Czestochowa i la seva gent, i gaudir de l'espectacle final: la col·lecció de moda que va desfilar el divendres 17 de novembre davant els nostres ulls.


Els 12 alumnes de l’INS Terrasa es van encarregar del disseny i realització dels pentinats i el maquillatge, els alumnes de la Reymont van dissenyar i elaborar les joies i els vestits, i els alumnes de l’EAD van fer un diccionari visual i una part de l’animació de l'audiovisual. Bernardo Marcos, professor d’animació de l’EAD va elaborar una fantàstica introducció amb animació 2D d’uns vitralls modernistes de l’artista polonès Stanisław Wyspiański.


Els teixits i el maquillatge que s’han emprat són sostenibles i la plata que s’ha fet servir per les joies prové del reciclatge de radiografies. S’ha treballat amb materials no tòxics, potenciant el reaprofitament i la producció local. Les activitats, en anglès, que es van preparar a Sant Cugat, Terrassa i Czestochowa, tant quan van venir ara fa un any els polonesos com ara quan hi hem anat nosaltres, van fer que els estudiants polonesos i els catalans convisquessin i cooperessin fent ús de la llengua anglesa. Sens dubte ha estat una setmana inoblidable, hem fet lligams forts i hem après a fer-nos nostre un gran projecte comú.


Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes, fes clic a l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies