Social Nerwork

Av. de Gràcia, 50. 08172 Sant Cugat del Vallès. info@escoladart.com | T (+34) 93 674 13 10
PATRONAT MUNICIPAL D´EDUCACIÓ
Av. de Gràcia, 50. 08172 Sant Cugat del Vallès. info@escoladart.com | T (+34) 93 674 13 10
PATRONAT MUNICIPAL D´EDUCACIÓ

Xerrada del fotògraf documental Marc Javierre Kohan

El passat 28 de novembre vam convidar el fotògraf Marc Javierre-Kohan (1973) Fotoperiodista i fotògraf documental amb base a Barcelona i París, va fer una xerrada als alumnes de 1r de grau superior que de ben segur els va remoure la consciència.

 

La seva obra documental es fonamenta en agitar les consciències mitjançant el xoc entre allò que considera normal o banal i la forma dels seus treballs. Les seves imatges provoquen l'espectador, ja que el situen entre el que és ètic i el que és indecent. Amb aquesta idea vol suscitar la presa de consciència sobre les actituds humanes perjudicials. En aquesta línia de treball es troben la seva obra documental sobre el turisme massiu, Tourist Walk, la Rambla de Barcelona (2012), Lloret Paradise (2013) i Palmatour (2015). Sobre la indústria de l'armament tracta Weapons (2014-2017) i ATM Hotel on es mostra una estreta relació entre els Bancs i la pobresa. Aquests treballs han donat forma a tres foto llibres i diverses exposicions com "Weapons, el Negoci de les armes" (ICUB castell de Montjuïc 2017, Barcelona). S'han exposat en diversos festivals de fotografia com ScanTarragona 2014 (Tourist Walk) i Athens Photo Festival 2017 (Weapons).

 

Va exposar els seus dos treballs més recents, va portar maquetes i va projectar fotografies comentant-les, fent-nos obrir els ulls i les boques de bat a bat. El seu punt de vist crític i la seva mirada artística, converteixen les fotografies en veritables cops de puny a la consciència.

 

2019 AKEI, de la sèrie Publicidari. Akei imita un catàleg de gran consum que es presenta como una metàfora que ens vol enfrontar mitjançant la paradoxa a nosaltres mateixos, a les nostres necessitats, als nostres valors, nostra funcionalitat i la de la societat del consum. La contradicció d’ Akei, vol ser la del món actual. Realitzat en els poblats de xaboles de migrants a Almeria. 2014 / 2018 WEAPONS. The War begins in a carpet. La Guerra comença en una moqueta. Assaig fotogràfic sobre la indústria i el comerç d'armament a França i la seva relació amb els atemptats de París en 2015 i la remilitarització del món actual.

 

Si voleu veure’n més:

 

marcjavierre.com

marcjavierre.blogspot.com

 

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes, fes clic a l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies